تفاوت لنز نرم و سخت
استفاده از لنزهای نرم نسبت به لنزهای سخت رایج تر است و افراد بیشتری از لنز نرم استفاده می کنند اما استفاده از هر کدام از این لنزها به دید بهتر افراد کمک می کن و هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی که باعث تمایز این دو نوع لنز گشته است در اینجا به بررسی تفاوت لنز نرم و لنز سخت پرداخته ایم که عبارتند از:
- لنز سخت برای افرادی که دچار بیماری های چشمی مانند کراتوکونوس یا همان قوز قرنیه و چشم هایی با آستیگمات بالا هستند کاربرد دارد.
- روش استفاده و نگهداری از لنز نرم و سخت با یکدیگر بسیار متفاوت می باشد. به طور مثال می توان با لنز های سخت یا هارد خوابید بدون آنکه به چشم آسیبی وارد کند و به دلیل ایجاد تغییر در انحنای قرنیه (بیس کر) باعث بهبود در دید در طول روز می شود.
- لنز های نرم در چشم به نسبت لنز سخت راحت تر است اما به تازگی با ساخت لنزهای سخت از جنس اسکرال این مشکل رفع شده است.
- لنزهای سخت نوع یک بار مصرف ندارند و بایستی به صورت مداوم از آن استفاده نمایند
- لنزهای نرم دارای نوع رنگی نیز می باشد ولی لنز های سخت بی رنگ هستند و جنبه زیبایی ندارند.
- مقاومت لنزهای سخت نسبت به لنزهای نرم بیشتر می باشد و پاره نمی شوند و همچنین دچار تغییر رنگ و تغییر شکل نمی شوند.( کاربران لنز سخت می توانند از ۲ تا ۳ سال از لنز خود استفاده نمایند).
- در مواردی که بیمار دچار آستیگماتیسم بالا می باشد و با استفاده از لنز توریک دید مطلوب حاصل نمی شود می توان از لنزهای سخت بهره مند شد.
- بروز واکنش های التهابی و کراتیت های میکروبی در لنز های سخت کمتر از لنز های نرم می باشد.
- امکان چسبیدن باکتری های خطرناک به لنزهای GP کمتر است اما امکان عفونی شدن لنز توسط باکتری هایی مثل آکانتوموبایی در لنزهای نرم بیشتر است.
- امکان خرید غیر حضوری لنزهای سخت وجود ندارد و بیمار حتما بایستی معاینه شود در صورتی که لنزهای نرم را می توان به صورت غیر حضوری با در دست داشتن نسخه پزشک خریداری نمود.